NIEUWS

Scholt Renewable Investments en Greencrowd richten zonne-energiefonds op van 40 miljoen euro

Valkenswaard, 18 oktober 2017

Scholt Renewable Investments en Greencrowd Holding richten samen een fonds voor de financiering van grote zonne-energiesystemen. Het fonds, genaamd Renewable Energy Lease, beschikt over veertig miljoen euro. Het eigen vermogen wordt ingebracht door Scholt Renewable Investments en Greencrowd Holding en door zowel de grote banken als de duurzame banken.

Verschillende opties

Het unieke van dit fonds is dat verschillende financieringsvormen worden aangeboden. Klanten kunnen bijvoorbeeld kiezen voor 100% lease. Hierbij hoeven zij zelf niets te investeren en profiteren zij direct in de vorm van een lagere energienota.

Klanten kunnen echter ook kiezen mee te investeren in het fonds. Dit kan naar rato van het rendement op en het vermogen van het eigen systeem in relatie tot de volledige portefeuille. Hierdoor spreiden de klanten het risico en profiteren zij van het rendement op een grote portefeuille van zonne-energiesystemen.

Het fonds biedt ook perspectief voor klanten die recent zelf in zonnepanelen hebben geïnvesteerd. Zij kunnen hun zonnepanelensystemen aan het fonds verkopen op basis van een sale-and-lease-back-constructie. Hiermee maken zij geld vrij voor hun kernactiviteiten en profiteren zij nog steeds van een lagere energierekening.

Duidelijke behoefte aan verduurzaming en financiering hiervan

Jan Scholt, oprichter en voormalig directeur Scholt Energy Control en via Scholt Renewable Investments medeaandeelhouder in Renewable Energy Lease: “Wij bieden onze klanten met Renewable Energy Lease een gevarieerd financieringsproduct. Zij kunnen zelf kiezen of ze volledig ontzorgd willen worden zonder investering of dat ze met ons mee-investeren in hun eigen installatie én een gediversifieerde portefeuille van zonne-energiesystemen.”

Jan Willem Zwang, oprichter Greencrowd: “Dankzij onze bancaire financiering kunnen we een bijzonder scherpe propositie aanbieden aan verschillende doelgroepen; zowel organisaties die volledig ontzorgd willen worden als partijen die mee willen investeren in hun eigen opwek én de opwek van anderen. De structuur met de stichting administratiekantoor biedt klanten ook de mogelijkheid om hun personeel mee te laten investeren én profiteren.”

Meer informatie over het Renewable Energy Lease fonds vindt u op www.renewableenergylease.nl.

Contactgegevens

Renewable Energy Lease

Maastrichterweg 191

5556 VB Valkenswaard

T: +31 (040) 303 26 25

E: info@renewableenergylease.nl

Wij bellen u

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

  • Facebook - REL
  • LinkedIn - REL